Sağlık Dolu Havuçlu Tarçınlı Kek

Malzemeler

3 yumurta

1 adet muz

12 adet çekirdeği çıkarılmış taze hurma (tazesini bulamıyorsanız kurusu da olabilir)

1 su bardağı tam buğday unu

1 buçuk çay kaşığı kabartma tozu

2 yemek kaşığı bal

2 yemek kaşığı zeytinyağı

3 çay kaşığı tarçın

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu

Yarım çay kaşığı kakule (isteğe göre)

3-4 adet orta boy havuç

3 yemek kaşığı öğütülmüş ceviz

Yarım su bardağı kuru üzüm

 

Kreması için: (Krema isteğe göredir, eklemek zorunda değilsiniz)

200 g yağsız labne

4 yemek kaşığı bal

Yarım limon suyu

3 yemek kaşığı çiğ fındık

Yapılışı

Fırınınızı 175 dereceye getirin ve önceden ısınması için bekleyin. Bir kapta yumurtaları ve balı çırpın. Başka bir kapta blenderdan geçirdiğiniz muzu, zeytinyağını ve hurmaları karıştırarak homojenize bir kıvama getirin. Bu muz karışımına tam buğday unu, tarçın kabartma tozu ve kakuleyide ekleyin. Çırptığınız yumurtaları da karışıma ekleyin. Burada önemli olan yumurtaları ekledikten sonra karışımı çok fazla karıştırmayarak içindeki havayı kaybetmemeniz(Havanın kaybolması kabarmayı engelleyebilir). Hindistan cevizi, rendelenmiş havuç, kuru üzüm ve cevizi de karışıma ekleyin. Bütün karışımı sadece yapışmasını engelleyecek kadar zeytinyağladığınız kek kabına dökün ve 40 dakika kadar pişirin. (Kekinizi bir bıçak yardımıyla kontrol ederek pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Bıçağı keke batırdığınızda, kek karışımı kalıntısı kalıyor ise pişmemiş, kalmıyor ise pişmiştir.) Kremanın yapılışı: Labneyi, limon suyunu ve balı iyice çırparak krema kıvamına getirin. Kekiniz pişip, soğuduktan sonra üzerine yayın. En üst kısmada çiğ fındıkları serpiştirin. Afiyet olsun…


Yorumlar

Yorum Yap