Pırasalı Dolma

Malzemeler

Yarım kg pırasa

120-200 g yağsız kıyma

2 yemek kaşığı bulgur

1küçük boy soğan

1 adet domates püresi

3-4 dal maydanoz

3 su bardağı su

Yarım çay kaşığı karabiber, pulbiber, nane

Yapılışı

Kıymayı, bulguru, doğranmış soğanı, domates püresini, maydanozu ve baharatları karıştırın. Pırasaları 4- 6 parmak kalınlığında kesin. Kesilen pırasaları ortalarından yarın, fakat tamamen kesmeyin. Pırasaları haşlayın. Haşlanan pırasaları yaprak yaprak ayırıp iç malzemeden koyup sarın. Pırasa dolmalarını tencereye açılmaması için sıkı bir şekilde dizin. 3 bardak su ilave edip, pişirin. Afiyet olsun.


Yorumlar

Yorum Yap